Наскоро излезе изследване на тема кой е най-инфарктният час през денонощието

...
Наскоро излезе изследване на тема кой е най-инфарктният час през денонощието
Коментари Харесай

6 неща, които отказвам да правя след 4 следобед

Наскоро излезе проучване на тематика кой е най-инфарктният час през денонощието за родителите и за какво (беше 17:08 минути). Американката Лиса Сабатини сега работи стопанка и майка на две деца. И както мнозина от нейния тип, си има своите хубави и неприятни моменти. А те, изненадващо или не, изцяло съответстват с данните от проучването, написа noviteroditeli.bg.
Ето скъсен лист на инфарктните обстановки, на които са подложени майките (а все по-често - и бащите) в този миг от деня, сносно разказани от Лиса пред scarymommy.com:

" Вече е 4 следобяд и аз съм довиждане. Нямам какво повече да предложа на децата ми или на който и да е различен. Готова съм да хапна нещо, което няма потребност да се готви, плюс чаша вино (или три) и да си легна. Ако ми дадете и малко шоколад, ще сбъднете най-голямата фикция на всяка майка. Това е времето от деня, когато качествата ми като родител незабавно изчезват.

Ако си майка на две деца и след 4 следобяд можеш към момента да се справяш, желая да ми дадеш от това, което пиеш. Защото по това време аз съм безусловно довиждане, всеки Божи ден, и не мога да се оправям с ето тези неща:

1. Да давам отговор на въпроси

Чудният свят на децата не стопира. Вече е късно следобяд, не помня името си, само че те не виждат. Изглежда, че въпросите им стават все по-сложни с напредването на деня. Ще платя на оня, който ще ги накара да спрат да ги повтарят. До тогава ще напиша на челото си: " Оттук-насетне въпросите са неразрешени, деца. Също, апелирам, подайте ми слушалките. "

2. Мъжът ми (жена ми) се обажда да каже, че ще закъснее

Броиш минутите, в които ще видиш възлюбеният ти (или който и да е друг) да влиза през вратата, което значи, че ще можеш да ползваш банята единствено и само за себе си. После чуваш по какъв начин телефонът ти избръмчава 15 минути преди заветния час и разбираш, че той няма да си пристигна, и че ще би трябвало да вечеряте без него. Този миг е подобен с оня, в който сте една стъпка преди психологично разтройство.

3. Да нямам никакъв кофеин у дома

Кълна се, че имаме още кафе, кола или нещо, което дава малко отлепяне от пода, само че се оказва, че не, нямаме. Вече съм го изпила. Другият вид е да очаквам децата да се облекат и обуят обувките през идващите 45 минути и след това да си купуват всякакви други работи (вредни) в магазина. Не, може би ще ги нахраня със спагети, ще ги сложа да спят и ще им кажа, че към този момент е нощ.

4. Отново у дома да е паднала бомба

Вече сте разчистили след закуската, обяда и всички други мазаници, които идват сред тях. Нямате никаква сила да се справяте с други ужасии, тъй че незабавно би трябвало да извършите по този начин, че децата да са заети с нещо, което не цапа. Ок, да гледат телевизия или да стоят пред таблетите си, до момента в който очите им се кръстосат, наподобява задоволително в този час от деня.

5. Мъжът ми (жена ми) се прибира у дома, с цел да се заключи в тоалетната за половин час

Разбирам - те би трябвало да си отдъхнат. Имали са тежък ден и желаят да видят какво се случва измън имейла им. Просто молят за малко време уединено отвън работата им, като се изключи това, че... АЗ НЕ Гражданско отделение РАЗБИРАМ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ПРИВИЛЕГИИ НЕ съдебна експертиза ОТНАСЯТ ЗА МАЙКИТЕ (ИЛИ БАЩИТЕ В МАЙЧИНСТВО)!

6. Да се сетя, че имам ангажимент - довечера!

Вече си по пижама и гледаш календара със задания единствено, с цел да схванеш, че имаш нещо доста значимо, на което би трябвало да присъстваш довечера. Дали е йога, танци, среща с другарка или друго, въпросът: " Да остана или да потегли? " няма безапелационен отговор в главата ти.

P.S.

След 4 следобяд телата и мозъците ни са спрели и сме подготвени да се изключим. Но някак си се оправяме с времето, което остава до сън. Тогава има един миг, в който най-сладките ни спят умерено и към този момент стартират да ни липсват. А това ни дава силата да започваме всеки ден изначало. Докато не пристигна оня миг, в който главите на родителите по цялото земно кълбо още веднъж се трансформират в тиква... "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР